İstanbul ve İzmir merkezli olarak Türkiye genelinde 64 ilde düzenlenen FETÖ operasyonlarında 306 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişiler de yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Daire Başkanlıklarının desteğiyle 64 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu düzenlendi. İstanbul ve İzmir merkezli operasyonlara Adana, Ankara, Antalya, Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa, Diyarbakır, Mersin, Şanlıurfa ve daha birçok ildeki polis ekipleri katıldı.
Operasyonlarda toplam 306 şüpheli gözaltına alındı.

Suçlamalar: Finans Yapılanması, Ankesör, Eleman Temini
Şüphelilerin, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sözde “güncel” ve “finans yapılanmaları” içinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla örgüt sorumlularıyla irtibat kurdukları, örgüt içi izdivaç faaliyetlerini yürüttükleri ve sözde mağdur ailelere maddi destek sağlayarak örgütün sürekliliğini sağlamaya çalıştıkları belirtildi.
Ayrıca, bazı şüphelilerin FETÖ soruşturmaları kapsamında daha önce ifade ve teşhislerde adı geçtiği, kimilerinin ise haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ya da aranma kaydı olduğu bildirildi.

Destek Veren Kurumlara Teşekkür
Operasyonların ardından yapılan açıklamada, süreci yöneten valiler, Cumhuriyet Başsavcılıkları, TEM ve İstihbarat Daire Başkanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve sahada görev yapan polis ekiplerine teşekkür edildi.