Yayımlanan duyuruya göre bu yılki eğitim süreci uzaktan ve yüz yüze olmak üzere iki alternatifli olarak planlandı. Müfettişlerin sunulan iki programdan en az birine katılım sağlaması zorunlu tutuluyor.
Eylül Ayında Uzaktan Eğitim İmkânı
Uzaktan eğitim süreci 1 Eylül - 30 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Fahri Trafik Müfettişleri, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi bünyesindeki Uzaktan Eğitim Kapısı platformu üzerinden e-Devlet şifreleriyle sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilecek. Eğitim sürecinin ardından online sınav aşamasına geçilecek; sınavda başarı gösteren müfettişler toplantıya katılmış sayılacak.
Katılamayanlar İçin Kasımda Yüz Yüze Seçenek
Eylül ayındaki uzaktan eğitim programına katılamayan müfettişler için kasım ayında yüz yüze eğitim düzenlenecek. her iki eğitime birden katılma şartı aranmazken, iki seçenekten birinin tamamlanması yeterli kabul edilecek.
Valilikten Yapılan Açıklama
Gaziantep Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan resmi duyuruda şu ifadelere yer verildi:
"Sayın Fahri Trafik Müfettişleri; 2026 yılı 2. Dönem Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı uzaktan eğitim yöntemiyle EYLÜL ayında, yüz yüze eğitim yöntemiyle KASIM ayı içerisinde yapılacaktır. Bu toplantılardan en az bir tanesine katılma zorunluluğu bulunmaktadır. EYLÜL ayı içerisinde yapılacak uzaktan eğitim toplantısına 01.09.2026 - 30.09.2026 tarihleri arasında Uzaktan Eğitim Kapısı adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile katılım sağlanabilecektir."