Son günlerde kent genelinde sağlık kuruluşlarında yaşanan yoğunluk, Gaziantep Şehir Hastanesi’nde izdihama dönüştü. Özellikle poliklinik ve acil servis bölümlerinde artan hasta sayısı nedeniyle hastane koridorlarında uzun kuyruklar oluştu.
Yoğunluğun yaşandığı saatlerde hastanede meydana gelen asansör arızası ise durumu daha da zorlaştırdı. Çok katlı yapıya sahip hastanede asansörlerden birinin hizmet dışı kalması, hasta ve hasta yakınlarının katlar arasında ilerlemesini güçleştirdi. Merdivenleri kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, özellikle yaşlı, engelli ve çocuklu aileler için durumun ciddi mağduriyet oluşturduğunu ifade etti.
Hastane içerisinde zaman zaman bekleme sürelerinin uzadığı, bazı bölümlerde kalabalık nedeniyle ilerlemenin güçleştiği gözlendi. Asansör arızasına müdahale edildiği ve teknik ekiplerin sorunu gidermek için çalışma başlattığı öğrenildi.