Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

GAZİANTEPTE DOLANDIRICILARA ŞOK OPERASYON

Gaziantep'in de aralarında bulunduğu Elazığ merkezli 6 ilde düzenlenen nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı.

10.05.2025 15:59 Sistem Yöneticisi 0 okuma Okuma Süresi: 1 dk
GAZİANTEPTE DOLANDIRICILARA ŞOK OPERASYON
Paylaş:
N

Gaziantep'in de aralarında bulunduğu Elazığ merkezli 6 ilde düzenlenen nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı.
Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve Keban İlçe Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformları üzerinden oluşturulan sayfalar aracılığıyla mağdur kişilerle iletişime geçip kendilerini farklı avukat isimleri ile tanıtıp icra takibi, Anayasa Mahkemesi başvurusu, tazminat davası, kaybedilen davaları tekrar açarak kazanma gibi hukuki yardım vaatleriyle yüklü miktarda harç parası ve dava ücreti talep ettikleri, kaybedilmiş davaları kazanılmış gibi göstererek dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen kişilere yönelik çalışma yaptı. Bu kapsamda ekipler, nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik Elazığ merkezli Mersin, Gaziantep, İzmir, Çorum ve Mardin'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, 4'ü avukat, 7 şüpheli yakalandı, yapılan aramalarda, 9 cep telefonu ve 6 sim kart ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Mahkemeye çıkarılan 7 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Göçük altında kalarak ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Göçük altında kalarak ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti
WhatsApp
İhbar Hattı