Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

SANKO OKULLARI TÜBİTAK BÖLGE ELEMELERİNDE İKİ BİRİNCİLİK KAZANDI

SANKO Ortaokulu öğrencileri, Adana’da düzenlenen 18. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Elemelerinden iki birincilik ve dört üçüncülük dereceleri ile döndü.

30.04.2024 10:20 Sistem Yöneticisi 0 okuma Okuma Süresi: 2 dk
SANKO OKULLARI TÜBİTAK BÖLGE ELEMELERİNDE İKİ BİRİNCİLİK KAZANDI
Paylaş:
N

SANKO Ortaokulu öğrencileri, Adana’da düzenlenen 18. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Elemelerinden iki birincilik ve dört üçüncülük dereceleri ile döndü.

 

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi spor salonunda düzenlenen bölge elemelerinde SANKO Okulları öğrencilerinden Kerem Utku Kaleli ve Neva Doktoroğlu, öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları “Otomobil Lastiklerinden Kaynaklanan Mikroplastiklerin Kaynağında Toplanması” projesiyle Fizik Kategorisinde, Buğlem Taşkesen ve Ömer Rüzgar Özgüven, öğretmenleri Nuray Özcan rehberliğinde hazırladıkları “Görme Engelliler İçin Yüzme Sporunu Kolaylaştırma Teknolojisi” projesiyle Teknolojik Tasarım Kategorisinde bölge birincisi olarak TÜBİTAK Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

 

Biyoloji Kategorisinde Elif Azra Dilsiz ve Sezgi Sezen, öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde hazırladıkları “Yol Kenarı Bitkilerine Otomobil Lastiklerinden Kaynaklanan Mikroplastiklerin Etkisi” projesi, Yazılım Kategorisinde Nazenin İpek Söylemez, Nurdeniz Ocak ve Rüzgar Ata Kuday, öğretmenleri Elif Kızıklı rehberliğinde hazırladıkları “Yeşil Gelecek için Akıllı Tarım: Sürdürülebilirlik Hedefinde Tarımsal Ürünlerin Renk Analiziyle Olgunluk Seviyelerinin Ölçümlenmesi” projesi, Teknolojik Tasarım Kategorisinde Çınar Aydoğdu ve İsa Emir Aslan öğretmenleri Elif Kızıklı rehberliğinde hazırladıkları “Hastanelerdeki Konsültasyon Sistemine Yeni Nesil Yaklaşım: Online Hasta Durum Takip Sistemi” projesi, Türkçe Kategorisinde ise Beril Kurnaz, Ela Ersönmez ve Duru Uğurlu öğretmenleri Seda Bozfırat rehberliğinde hazırladıkları “Yapay Hikaye Dedektifi: Geleneksel ve Dijital Hikaye Anlatıcılığı Bağlamında Oyunlaştırma Yöntemiyle Yapay Zeka İçeriklerinin Tespiti” projesiyle bölge üçüncüsü oldu.

 

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, ortaokul kategorisinde öğrencilerinin Gaziantep elemelerini geçen sekiz proje ile bölge finallerine katıldığını belirterek, iki projenin bölge birincisi, dört projenin de bölge üçüncüsü olmasından gururunu yaşadıklarını söyledi.

 

Asyalı, yarışmaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerini kutlayarak Türkiye finallerinde başarılar diledi.

 
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Gaziantep'te 48 bin esnafa 400 milyon liralık destek
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Gaziantep'te 48 bin esnafa 400 milyon liralık destek
WhatsApp
İhbar Hattı