Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Pegasus Yolcusundan Şok İddia: İlaçlarım Bagajda Kaldı, 3 Gündür Tedavisizim

avayolları'nın Düsseldorf-Gaziantep seferini yapan PC PWRZ3T numaralı uçuşta yaşanan bagaj krizi, yolcuları mağdur etti.

23.07.2025 17:32 Sistem Yöneticisi 0 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Pegasus Yolcusundan Şok İddia: İlaçlarım Bagajda Kaldı, 3 Gündür Tedavisizim
Paylaş:
N

20 Temmuz 2025 tarihinde Pegasus Havayolları’nın Düsseldorf-Gaziantep seferini yapan PC PWRZ3T numaralı uçuşta yaşanan bagaj krizi, yolcuları mağdur etti. Uçakta bulunan yolculardan Rihan Doğan, uçuş sonrası bagajların hiçbir yolcuya teslim edilmediğini ve bu konuda herhangi bir resmi açıklama yapılmadığını belirterek hem sağlık hem de iş kaybı nedeniyle yasal yollara başvuracağını açıkladı.
Rihan Doğan’ın iddiasına göre, uçak Gaziantep Havalimanı’na indikten sonra tüm yolcular bagajsız kaldı. Hiçbir bagajın uçağa yüklenmediğini ise yalnızca yetkililerin sözlü beyanlarıyla öğrendiklerini söyleyen Doğan, sürece dair hiçbir yazılı belge veya resmi açıklamanın paylaşılmadığını ifade etti.

“İnsülin iğnelerim bagajda kaldı”
Kronik böbrek ve şeker hastası olduğunu belirten Rihan Doğan, tedavisinde hayati öneme sahip insülin iğneleri ve ilaçlarının bagajında kaldığını, bu nedenle üç gündür tedavisiz kaldığını söyledi. Bu durumun ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu vurgulayan Doğan, yaşanan ihmalkârlığın kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

İş kaybı, iletişim sorunu, belirsizlik
Rihan Doğan’ın kızı Gamze Doğan da seyahatteydi. Doğan, kızının önemli iş toplantılarına katılamadığını, laptop ve kıyafetlerinin bagajda olduğunu belirtti. Süreç boyunca Pegasus müşteri hizmetlerine defalarca ulaşmaya çalıştıklarını, ancak net bilgi alamadıklarını aktardı.

Tazminat ve yasal süreç hazırlığı
Mağduriyetin belgelerle kanıtlanabileceğini belirten Rihan Doğan, Pegasus Havayolları’ndan maddi ve manevi tazminat talep edeceğini açıkladı. Gerekli adımların atılmaması halinde hem Türkiye’de hem de Almanya’da hukuki süreci başlatacağını belirten Doğan, “Hem sağlık hem iş hem de psikolojik olarak büyük zarara uğradık. Bir özür ve tazminat bekliyoruz” dedi.

Pegasus Havayolları’ndan ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Anahtar Parti Gaziantep İl Başkan Murat Üzümcü: Okullar Geleceğin Kalesidir, Şiddetin Değil!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Anahtar Parti Gaziantep İl Başkan Murat Üzümcü: Okullar Geleceğin Kalesidir, Şiddetin Değil!
WhatsApp
İhbar Hattı