Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Gaziantep’te Trafik Bilinci Küçük Yaşta Başlıyor

Gaziantep’te jandarma ekipleri tarafından mobil trafik eğitim aracıyla ilkokul öğrencilerine yönelik trafik güvenliği eğitimi düzenlendi. Yavuzeli ilçesinde gerçekleştirilen eğitim programına 76 öğrenci katıldı.

05.03.2026 23:48 Sistem Yöneticisi 0 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Gaziantep’te Trafik Bilinci Küçük Yaşta Başlıyor
Paylaş:
N

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen trafik güvenliği faaliyetleri kapsamında, Yavuzeli ilçesindeki okullarda eğitim gören ilkokul öğrencilerine yönelik bilgilendirme programı düzenlendi. Program kapsamında toplam 76 öğrenciye Jandarma Mobil Trafik Eğitim Aracı aracılığıyla teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Gerçekleştirilen eğitimlerde öğrencilere temel trafik kuralları hakkında detaylı bilgiler aktarılırken, günlük yaşamda karşılaşabilecekleri trafik durumlarına karşı nasıl davranmaları gerektiği de anlatıldı.

Temel Trafik Kuralları Anlatıldı

Eğitim programında öğrencilere; servis araçlarında emniyet kemeri kullanımı, karayollarında güvenli şekilde karşıdan karşıya geçme, yayaların uyması gereken kurallar ve trafik ışıklarının anlamı gibi konular hakkında bilgi verildi.

Ayrıca trafikte dikkat edilmesi gereken diğer kurallar da uygulamalı anlatımlarla öğrencilere aktarıldı. Jandarma ekipleri, mobil eğitim aracı sayesinde çocukların hem görsel hem de uygulamalı şekilde öğrenmelerine imkân sağladı.

Teorik ve Pratik Eğitim Bir Arada

Yetkililer, mobil trafik eğitim aracının özellikle çocuklara erken yaşta trafik bilinci kazandırmak amacıyla kullanılan önemli bir eğitim yöntemi olduğunu belirtti. Bu sayede öğrencilerin yalnızca teorik bilgi edinmekle kalmadığı, aynı zamanda pratik uygulamalarla öğrendiklerini pekiştirme fırsatı bulduğu ifade edildi.

Eğitim programının, çocukların günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri trafik durumlarına karşı daha bilinçli ve dikkatli davranmalarına katkı sağlamayı amaçladığı vurgulandı.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Anahtar Parti Gaziantep İl Başkan Murat Üzümcü: Okullar Geleceğin Kalesidir, Şiddetin Değil!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Anahtar Parti Gaziantep İl Başkan Murat Üzümcü: Okullar Geleceğin Kalesidir, Şiddetin Değil!
WhatsApp
İhbar Hattı