Açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye’nin son 25 yılda sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, sağlık yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.
Türkiye genelindeki hastanelerin yaklaşık yüzde 80’inin yenilendiğini veya yeniden inşa edildiğini ifade eden Bakan Memişoğlu, sağlık altyapısının modern binalar ve son teknoloji tıbbi cihazlarla güçlendirildiğini kaydetti. Memişoğlu, Türkiye’deki sağlık tesislerinde yılda yaklaşık 1 milyar kez vatandaşlara sağlık hizmeti sunulduğunu belirtti.

TÜRKİYE’DE SAĞLIK YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR
Yeni sağlık yatırımlarının Türkiye genelinde sürdüğünü dile getiren Bakan Memişoğlu, yapımı tamamlanan 27 şehir hastanesinin yaklaşık 40 bin yatak kapasitesiyle vatandaşlara hizmet verdiğini, 13 şehir hastanesinin inşaatının ise devam ettiğini açıkladı.

NİZİP’İN SAĞLIK ALTYAPISI GÜÇLENDİ
Nizip Devlet Hastanesi’nin teknik kapasitesi hakkında da bilgi veren Bakan Memişoğlu, yeni hastanenin 400 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirtti.
Hastanede 125 poliklinik, 95 yoğun bakım ve palyatif bakım yatağı ile 12 tam donanımlı ameliyathane bulunuyor. Modern tıbbi altyapısıyla hizmet verecek hastanenin, Nizip’in yanı sıra çevre ilçelerden gelecek vatandaşların da sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırması hedefleniyor.
Yeni hastanenin hizmete girmesiyle birlikte Nizip’in sağlık alanındaki ihtiyaçlarının daha güçlü ve modern bir altyapıyla karşılanması, vatandaşların farklı branşlarda sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi amaçlanıyor.

GENİŞ KATILIMLI AÇILIŞ TÖRENİ
Nizip Devlet Hastanesi’nin açılış törenine AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, MHP Gaziantep İl Başkanı Sait Kılıç, AK Parti Nizip İlçe Başkanı Fatih Altunses, MHP Nizip İlçe Başkanı Fatih Çetin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, bürokratlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından Bakan Memişoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, yeni hastaneyi gezerek sağlık hizmetlerinin sunulacağı birimlerde incelemelerde bulundu.
400 yatak kapasitesi, 125 polikliniği, 95 yoğun ve palyatif bakım yatağı ve 12 ameliyathanesiyle Nizip Devlet Hastanesi, ilçenin sağlık hizmetlerinde yeni bir dönemin kapısını araladı.
