Gaziantep’te şiddetli yağış ve fırtına sonrası Gaziantep Valiliği il genelinde 1 günlük eğitme ara vermişti. Valilikten yapılan yeni açıklamada bazı okullar için eğitime 2 gün, bazı okullarda da 3 gün eğitime ara verildi
Kentte kısa sürede etkisini artıran ve “süper hücre” olarak tanımlanan fırtına; çatı uçmaları, cam kırılmaları ve altyapı hasarlarıyla birlikte çok sayıda okulda zarar oluşturdu. Bu nedenle ilk etapta bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verilmişti. 
Hasar tespit çalışmaları sürüyor
Valilikten yapılan açıklamada, özellikle Şehitkamil, Şahinbey ve Nizip ilçelerinde bulunan okullarda detaylı hasar incelemelerinin sürdüğü belirtildi. Öğrencilerin güvenliği ve okulların fiziki şartlarının yeniden uygun hale getirilmesi amacıyla eğitim süresinin uzatıldığı ifade edildi.
Yetkililer, kararın sadece hava koşullarıyla sınırlı olmadığını, aynı zamanda okul binalarındaki güvenlik risklerinin tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik olduğunu vurguladı.
Öğrenci ve velilerin güvenliği ön planda
Valilik, öğrenciler ve velilerde oluşan tedirginliğin de dikkate alındığını belirterek, hasar gören eğitim kurumlarında gerekli onarım ve düzenlemeler tamamlanana kadar tedbirlerin süreceğini açıkladı.
Diğer okullarda eğitim devam ediyor
Açıklamada ayrıca, hasar almayan okullarda eğitim-öğretimin planlandığı şekilde sürdüğü bildirildi. İlçe kaymakamlıklarının ise ihtiyaç halinde ek tedbirler alabileceği ifade edildi. Özetle: Gaziantep’te fırtınanın ardından hasar gören okullarda eğitim-öğretime verilen ara, güvenlik ve onarım çalışmaları tamamlanana kadar uzatıldı. Gelişmelerin Valilik ve kaymakamlıklar tarafından duyurulmaya devam edeceği belirtildi.
